torstai 27. lokakuuta 2011

Ponisanastoa

Siltä varalta, että lukijaksi liittyy joku sellainenkin, joka ei tiedä poneista paljoakaan, listaan tähän muutamia sanoja, joita aion käyttää tässä blogissa.

Generation 1, G1: Ensimmäinen ”sukupolvi” poneista, siis tämän tyyppisiä ovat ne vanhimmat My Little Ponyt.

Generation 2, G2: Toinen ”sukupolvi” poneja, tämä malli tuli luonnollisesti G1:sten jälkeen.

Generation 3, G3: Kolmas ”sukupolvi” poneja, jotka poistuivat kaupoista vasta vähän aikaa sitten.

Generation 4, G4: Neljäs ”sukupolvi” poneja, joka on tälläkin hetkellä kaupoissa myynnissä. Minä en toistaiseksi omista yhtäkään G4:sta, mutta saatan ehkä myöhemmin avautua täällä blogissa, että miksi en.

Kustoimoitu, custom: Poni, joka on ”tuunattu” niin, ettei se enää muistuta lainkaan sitä ponia, joka se alun perin oli. Custom-poneja voidaan esimerkiksi maalata uudelleen, laittaa uudet harjakset, ja lisäksi muotoilla niille vaikka kokonaan uusia osia erilaisilla vahoilla.

Roottaus: Ponin harjaksien vaihtaminen uusiin osittain tai kokonaan.

Symbolit: Kuvio, joka ponilla on yleensä takaliston päällä, toisinaan myös muualla.

Rotu: My Little Ponyt jaetaan erilaisiin ”rotuihin”, joita ovat maaponi, yksisarvinen, vesiponi ja ilmaponi. Maaponit ovat niitä tavallisia poneja, yksisarvisilla on tietenkin sarvi, vesiponeilla ei ole jalkoja lainkaan vaan pelkkä merihevosmainen pyrstö ja evät, ilmaponeilla taas on siivet.

Ikä: Ponit jaetaan niiden fyysisen olemuksen perusteella ikäluokkiin, joita ovat aikuinen, teini ja varsa.

Sukupuoli: Luonnollisesti ponit ovat joko oreja tai tammoja.

Syöpä, ponisyöpä: Ponien ”sairaus”, joka johtuu usein siitä, että ponia on säilytetty kosteassa. Syöpäiseen poniin tulee tummia läikkiä, jotka leviävät ja tuhoavat ponin jopa kokonaan, jos syöpää ei hoida. Syöpä voi myös tarttua ponista toiseen, joten syöpäiset yksilöt on hyvä pitää hieman erillään terveistä poneista.

Neonspotti, neonspot: Toinen ponien ”sairaus”, joka aiheuttaa kirkkaanvärisen laikun/laikkujen ilmestymisen poniin.

Häntäruoste: Ponin häntäprikka on ruosteessa. Ruostunut prikka on hyvä vaihtaa uuteen, koska aikaa myöten ruoste voi värjätä häntää, ja aiheuttaa syöpää.

Häntäprikka: Metallinen rinkula, jolla hännän harjakset pysyvät koossa ja kiinni ponin takamuksessa.

Mint, mintti: Poni, joka on kunnoltaan täydellinen. Vastaa suoraan tehtaalta tulleen ponin kuntoa, tai on hyvin lähellä sitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti